fbpx

Estetisk vs. hygienisk städning

De flesta förknippar ett städat hem med att det är estetiskt tilltalande, ”upppiffat” och i ordning. När det kommer till städning behöver man ställa sig en viktig fråga: ska vi fokusera på estetiken eller hygienen? Är det viktigare att det ser rent ut eller att det faktiskt är rent? Det finns en balans att upprätthålla mellan att skapa en estetiskt tilltalande miljö och att säkerställa optimal hygien.

Estetisk städning: för ögats skull

Hygienisk städning, å andra sidan, handlar om att eliminera bakterier, virus och andra mikroorganismer som kan utgöra en hälsorisk. Detta innebär att fokusera på att rengöra ytor, desinficera vissa områden vid behiv och ta bort smuts som inte nödvändigtvis syns med blotta ögat.

När man ägnar sig åt hygienisk städning kanske man använder rengöringsmedel och desinfektionsprodukter för att säkerställa att ytor är fria från skadliga mikroorganismer. Denna typ av städning är särskilt viktig för att förebygga spridning av sjukdomar och för att upprätthålla en hälsosam miljö, särskilt i kök och badrum där bakterier lätt kan föröka sig.

Hur ser Luxurief på estetiskt vs. hygienisk städning?

Det är förståeligt att vi människor förknippar ett organiserat hem med ett städat hem. På Luxurief sätter vi fokuset på den hygineniska städningen, och något våra städare noga utbildas kring (bl.a. kemteknik och städmetoder). Det går självfallet att lägga till styling och organisering i sitt skräddarsydda städschema, och anger hur man vill ha dessa moment utförda vid varje eller enskilda städpass.

Kontakta oss

Har du frågor om denna artikel eller Luxurief? Kontakta oss via mejl och följ oss på våra sociala medier.

Instagram
LinkedIn